Normativa piscines

PiscinaEls propis usuaris provoquem la contaminació de les aigües afegint milers de microorganismes en ella, així no n’hi ha prou únicament en l’ús de desinfectants, que han de reunir unes característiques determinades i han de mantenir-se sempre en una concentració permanent de desinfectant residual; serà necessari en les aigües de bany el portar a terme els controls i anàlisis adequades per tal de protegir la salut dels usuaris de possibles riscos físics, químics o microbiològics derivats de l’ús d’aquestes.

Va ser fins a l’octubre del 2013 que cada comunitat autònoma es regia acord a la seva pròpia legislació, la qual recollia les condicions higienicosanitàries que havien de complir les piscines d’ús col·lectiu.
A partir del 2013 la normativa estatal vigent en aquesta matèria és el Reial Decret 742/2013, de 27 de setembre, pel qual s’estableixen els nous criteris tècnics-sanitaris de les piscines. Aquest Reial decret té per objecte establir els criteris bàsics Tècnic-Sanitaris de la qualitat de l’aigua i l’aire de les piscines.

Com a novetat important en aquesta nova normativa és la de l’anàlisi de l’aire en llocs coberts o mixtes i en les sales tècniques, aquest no deurà ser irritant per als ulls, pell i mucoses i complir així amb els requisits que s’especifiquen, mesurant la humitat relativa, la temperatura ambient i el CO2.

Perquè puguem gaudir amb salut i seguretat d’aquests merescuts capbussades als usuaris se’ls ha d’exigir màxima higiene corporal, havent de ser informats pel personal sanitari a favor d’una educació sanitària.

Gaudiu de l’estiu !!!

Quant a

Llicenciada en Químiques i directora tècnica del laboratori Quimlab.Especialista en cromatografia, Màster interuniversitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades, (Universitat Jaume I, Univeritat Rovira i Virgili, Universitat de Girona, 2011).